Το εργαστήριο, πραγματοποίησε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού στα ακόλουθα σημεία:

Πλαζ, Παραλία Προαστείου, Παραλία Καστελόκαμπου, Παραλία Ρίου, Ακταίου (2), Αγ. Βασιλείου (2), Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Βραχνέικα, Νιφορέικα, Αλισσός, Ψανή Ναυπάκτου, Γρίμποβο Ναυπάκτου.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της 2ης δειγματοληψίας: Π1544,  Π1544αΠ1544β

Τα όρια τίθενται με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία: BATHING2006_7EL

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας. Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από  επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.

Επίσης σύμφωνα με την παραπάνω νομοθεσία: Αποθήκευση και μεταφορά των δειγμάτων πριν από την ανάλυση: Τα δείγματα του νερού πρέπει, σε όλα τα στάδια της μεταφοράς, να προστατεύονται από έκθεση στο φως, ιδίως από απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως. Το δείγμα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία 4o C περίπου, σε ψυκτικό δοχείο ή σε ψυγείο (αναλόγως του κλίματος) μέχρις ότου φθάσει στο εργαστήριο. Ο χρόνος μεταξύ δειγματοληψίας και ανάλυσης πρέπει να είναι ο βραχύτερος δυνατός. Συνιστάται ανάλυση των δειγμάτων την ίδια εργάσιμη ημέρα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν για πρακτικούς λόγους, τότε η επεξεργασία των δειγμάτων γίνεται εντός 24 ωρών. Στο μεταξύ, τα δείγματα αποθηκεύονται στο σκοτάδι και σε θερμοκρασία 4oC ± 3oC.