Το εργαστήριο, πραγματοποίησε δειγματοληψίες θαλασσινού νερού πριν την έναρξη της νέας κολυμβητικής περιόδου στα ακόλουθα σημεία : Πλαζ, Παραλία Προαστείου, Παραλία Καστελόκαμπου, Παραλία Ρίου (2), Ακταίου, Ακταίου (μετά τη γέφυρα), Αγ. Βασιλείου,Τσαούση,Βραχνέικα,Ψαθόπυργος,Αραχωβίτικα.

Δευτέρα 09/05/2016 (09.00 π.μ): Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία με τα αποτελέσματα των αναλύσεων της 1ης δειγματοληψίας : Π1222,Π1222α,Π1233,Π1239

Τα όρια τίθενται με βάση την ΕυρωπαΪκή νομοθεσία: BATHING2006_7EL

Υ.Γ. : Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας. Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από  επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.  Επίσης σύμφωνα με την παραπάνω νομοθεσία:
Αποθήκευση και μεταφορά των δειγμάτων πριν από την ανάλυση: Τα δείγματα του νερού πρέπει, σε όλα τα στάδια της μεταφοράς, να προστατεύονται από έκθεση στο φως, ιδίως από απευθείας έκθεση στο ηλιακό φως. Το δείγμα πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία 4 oC περίπου, σε ψυκτικό δοχείο ήσε ψυγείο (αναλόγως του κλίματος) μέχρις ότου φθάσει στο εργαστήριο. Εάν η μεταφορά έως το εργαστήριο ενδέχεται να διαρκέσει πάνω από 4 ώρες, η μεταφορά πρέπει να γίνεται με ψυγείο.
Ο χρόνος μεταξύ δειγματοληψίας και ανάλυσης πρέπει να είναι ο βραχύτερος δυνατός. Συνιστάται ανάλυση των δειγμάτων την ίδια εργάσιμη ημέρα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατόν για πρακτικούς λόγους, τότε η επεξεργασία των δειγμάτων γίνεται εντός 24 το πολύ ωρών. Στο μεταξύ, τα δείγματα αποθηκεύονται στο σκοτάδι και σε θερμοκρασία 4 oC ± 3 oC.