Αξιολόγηση

Το εργαστήριό μας, το IWaterFood Molecular Center, λειτουργεί από το 2008 με αποστολή να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον τομέα της ανάλυσης τροφίμων, νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες, με απόλυτη υπευθυνότητα, εμπιστευτικότητα και αξιοπιστία. Το εργαστήριο είναι ένα καινοτόμο κέντρο που εξειδικεύεται στη μοριακή ανίχνευση και ταυτοποίηση (DNA/RNA) ιών, παρασίτων, βακτηρίων και μυκήτων, διαθέτοντας σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000, μπορούμε να οργανώσουμε και να εφαρμόσουμε σε κάθε επιχείρηση ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (ΣΔΑΤ), ώστε ο οργανισμός/η εταιρεία να καταδεικνύει την ικανότητά της στον έλεγχο των κινδύνων και να διασφαλίζει την ασφάλεια των τροφίμων. Το πρότυπο προδιαγράφει τις απαιτήσεις ώστε ο οργανισμός:

α) να σχεδιάζει, εφαρμόζει, λειτουργεί, συντηρεί και επικαιροποιεί το ΣΔΑΤ, με σκοπό την παροχή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή.
β) να αποδεικνύει συμμόρφωση με τις εφαρμοστέες νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις.
γ) να αξιολογεί και να τεκμηριώνει τις απαιτήσεις των πελατών, ενισχύοντας την ικανοποίησή τους.
δ) να επικοινωνεί αποτελεσματικά με προμηθευτές, πελάτες και ενδιαφερόμενα μέρη για θέματα ασφάλειας τροφίμων.
ε) να εφαρμόζει και να αποδεικνύει τη συμμόρφωση με την πολιτική ασφάλειας τροφίμων.
στ) να επιδιώκει την πιστοποίηση ή καταχώρηση του ΣΔΑΤ από ανεξάρτητο φορέα.

Το IWaterFood διαθέτει ήδη διαπίστευση από το ΕΣΥΔ κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025, με αριθμό πιστοποιητικού 550-5, για μικροβιολογικές δοκιμές σε τρόφιμα και νερό, εφαρμόζοντας τα πιο σύγχρονα διεθνή αναλυτικά πρότυπα (ISO, USEPA, ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία).

Ενδεικτικά πεδία εξειδίκευσης:

  • Μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων: Salmonella spp., E.coli, Listeria monocytogenes, S.aureus, Enterobacteriaceae, Ζύμες και Μύκητες.
  • Μοριακές αναλύσεις (PCR) για ιούς: Norovirus GI/GII, Ηπατίτιδα Α και Ε, Αδενοϊοί, Πολυοϊοί.
  • Αναλύσεις νερού: Δείγματα πόσιμου, επιφανειακού, θαλάσσιου, εμφιαλωμένου, κολυμβητικών δεξαμενών κ.ά., με στόχο την ανίχνευση βακτηρίων (π.χ. Legionella, Pseudomonas aeruginosa) και ιών.
  • Περιβαλλοντικά δείγματα: ανίχνευση μικροοργανισμών σε λύματα, ιλύ, αέρα, επιφάνειες, ζωικά λιπάσματα.

Το εργαστήριό μας μπορεί να αναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα εσωτερικές επιθεωρήσεις σύμφωνα με το άρθρο 8.4.1 του ISO 22000, καθώς και την προετοιμασία της επιχείρησης για επιθεωρήσεις πιστοποίησης, επιτήρησης και επαναπιστοποίησης.

Με πολυετή εμπειρία, διεθνείς συνεργασίες και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, το IWaterFood αποτελεί αξιόπιστο συνεργάτη για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να διασφαλίσει και να πιστοποιήσει την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων και του νερού της.